Converse


Een van de weinige sneakers die er leuker op worden naarmate ze versleten raken. Gebruikt, krijgen Converse sneakers een stoere look en sluiten ze naadloos aan bij het imago dat Converse sneakers in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Misschien wel de meest populaire sneakers ooit. In ieder geval één van de aller eerste sneakers ooit. De Converse sneakers vinden hun roots in '1908. Converse Rubber Shoe Company

Veilig shoppen:

Aantal weergegeven:
Sorteer op:
€70,00 €64,00
€70,00 €64,00
€70,00 €59,00

Converse sneakers

Oprichter Marquiss Mills Converse, lanceerde in 1917 de aller eerste performance basketbal sneaker; de Allstar. Toen alléén nog in het zwart, maar al snel in vele kleuren verkrijgbaar. In 1918 werd de jonge basketbalspeler Chuck Taylor het gezicht van de Converse Allstar sneaker. Hij verbeterde en vertegenwoordigde de Converse sneakers zodanig dat het bedrijf besloot om de Converse Allstar naar hem te vernoemen; de Converse Allstar CT.

Chuck Taylor ontwikkelde de originele Converse logo patch op de zijkant van de sneaker welke zorgde voor extra stevigheid en balans. Chuck gaf tevens basketbal clinics door de hele united states waardoor het merk nog meer populairiteit kreeg en uitgroeide tot het meest bekende sneaker merk van de United States.

Behalve basketbal heeft Converse tevens veel affiniteit met muziek, art en fashion. Celebrities als: Jennifer Aniston, Katy Perry, Snoop Dogg, Miley Cyrus en tientallen anderen hebben een paar Converse sneakers in hun kast staan. Zwarte Converse sneakers die een beetje versleten zijn worden vaak gespot bij rock n roll artiesten. De kracht van Converse sneakers zit hem in de eenvoud. Een rubber zool met een upper van canvas is lekker basic en minimalistisch. In eerste instanties waren er de effen kleuren zoals rode Allstars, blauwe Allstars en zwarte Converse Allstars. Later kwamen er de printjes en seizoens kleurstellingen bij. In onze online Converse winkel kun je altijd slagen voor een paar Converse schoenen.

Stay Tuned


Sneakersenzo.nl © 2018 - Powered by Exclusive-IT