Jordan

Jordan schoenen zijn ontworpen door voormalig basketbal ster Michael Jordan alias MJ. De eerste Air Jordan sneakers werden voor MJ geproduceerd in 1984. Een jaar later werden de Jordan schoenen gereleased voor publiek gebruik. De status die Jordan in het basketbal veld heeft bereikt, heeft hij inmiddels ook daarbuiten behaald. Jordan Brand is niet meer weg te denken uit de sneaker-cultuur. 

Veilig shoppen:​
Sneakersenzo keurmerk


Voordelen

  • Gratis Verzenden v.a. €50
  • Snelle Levering
  • Scherpe Prijzen
  • Nieuwste Modellen
  • Spaar voor korting


     
 

 

 

Aantal weergegeven:
Sorteren op:
€109,00 €79,00
€104,00 €84,00
€124,00 €79,00
€105,00 €84,00

Jordan schoenen

De eerste Air Jordan schoenen ooit werden op 15 september 1984 voor het eerst gedragen door niemand minder dan Michael Jordan. De eerste Air Jordans werden door de NBA verboden omdat de kleuren te opvallend waren en de sneaker niet machte met het uiterlijk dat de NBA graag wilde uitstralen. MJ droeg zijn schoenen toch en riskeerde daarmee een boete van 5000 dollar. Deze boete kreeg hij dan ook. Nike betaalde de boete en gebruikte het feit voor een commerciële stunt. Op de Jordan schoenen kon je zo goed basketballen dat zelfs de NBA ze verbiedt. Vanaf dat moment stijgen de verkoopcijfers van de Air Jordans flink.

In de loop van Michael zijn tweede seizoen raakt hij geblesseerd en kan daardoor een aantal wedstrijden niet meespelen. Parallel aan zijn blessure dalen de verkoopcijfers van de Jordan schoenen mee. Even later speelt Jordan weer mee en de Jordan sneakers verkopen alsof er nooit iets aan de hand is geweest.

In 1992 speelt niemand minder dan Michael Jordan op de Olympische spelen in het Dreamteam. Hij heeft hier de Air Jordan 7 aan zijn voeten met daarop de kleuren van de Amerikaanse vlag. Het Nike logo verdween en op de achterkant van de schoen kwam het nummer 9 dat Jordan tijdens de Olympische spelen kreeg.

In 1993 laat de ster-speler weten dat hij stopt met Basketbal. het overlijden van zijn vader in datzelfde jaar was daar mede de oorzaak van. Na het geprobeerd te hebben in de honkbal wereld keerde MJ in 1995 terug in de NBA met de woorden " I'm Back!". Sindsdien heeft Jordan buitengewoon goede prestaties geleverd zoals de meest gewonnen wedstrijden van dat seizoen. Dit alles komt natuurlijk door niets minder dan zijn Jordan schoenen.  


Sneakersenzo.nl © 2017 - Powered by Exclusive-IT